Børnehuset Bastionen

Day care centre, 1200 square metres.

Project type: Day care centre, 1200 square metres
Owner: Ringsted Municipality
Architect: ONV Architects

The day care centre Bastionen Ringsted looks nothing like an ordinary day care centre.

The building is 1200 square metres and is placed on poles on a hill top with a beautiful view of the surrounding landscape. The poles elevate the building which creates a space where the children can play and access playgrounds on both sides of the building without having to go around.

Børnehuset Bastionen - facade

A large stair case leads up to the round shaped entrance area which divides the building in the middle. The entrance and large glazed partitions add natural light to the large common room.

The end result is an environmentally friendly solution which is based on a timber construction decorated with steel plates and windows in aluminium and green Sedum roof.

Børnehuset Bastionen - fællesrum

Scandi Byg was responsible for the entire contract and the project was finished in only 6 months from start to finish.

The day care centre was designed and built in close co-operation with ONV architects.